1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
Pompoen-tartelette met bietjes, tijm en zachte geitenkaas

Pompoen-tartelette met bietjes, tijm en zachte geitenkaas

Ingrediënten (6 tartelettes)
– 6 velletjes bladerdeeg (ontdooid)
– 400 gram flespompoen
– 4 eieren
– 1 (witte of gele) ui
– 1 teentje knoflook
– 3 à 4 kleine bietjes
– Blaadjes van een paar takjes tijm
– 40 gram zachte geitenkaas
– Peper & zout

Benodigdheden
– 6 tartelette-vormen

Bereiding
Voor de bietjes:
Ochtend of dag van te voren: verwarm de oven voor op 180°C. Maak de bietjes schoon, scheur 3 à 4 velletjes aluminiumfolie en wikkel de bietjes hier in. Vouw de pakketjes dicht en leg ze in de oven. Laat de bietjes gedurende een uur gaar roosteren. Je kan ze daarna rustig in de oven laten liggen. Ze moeten sowieso helemaal afkoelen voordat je ze gaat gebruiken (ontvelt dan veel beter).

Voor de pompoen:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Leg de pompoenhelften op een bakplaat (schilkant naar beneden) en smeer de bovenkant in met olijfolie. Schuif bakplaat met de pompoenhelften in de oven voor ongeveer 45 à 50 minuten. Ondertussen: snij de ui en knoflook in stukjes en fruit deze rustig in een pan. Als de pompoen klaar is, uit de oven halen en laten afkoelen. Lepel na het afkoelen 400 gram pompoen uit de helften in een kom. Voeg de 4 eieren en het ui/knoflookmengsel toe aan de pompoen en mix alles tot een gladde massa met een stafmixer (of keukenmachine). Voeg de tijmblaadjes en peper & zout naar smaak toe en mix nog kort.

Voor de tartelettes:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Smeer de tartelettes in met olijfolie en bekleed de tartelettes met het bladerdeeg. Het overtollig bladerdeeg snij je bij de rand van de tartelette af. Verwijder het folie van de bietjes en ontvel ze. Als het goed is, gaat dat vrij eenvoudig omdat ze goed zijn afgekoeld. Snij vervolgens de bietjes in kleine blokjes. Giet voorzichtig het pompoenmengsel in de tartelettes. Giet ze niet helemaal vol, want je moet nog de bietjes en geitenkaas toevoegen en de taartjes zetten iets uit.

Verdeel de bietenblokjes over de tartelettes.
Verkruimel daarna de zachte geitenkaas over de tartelettes. Plaats de tartelettes voor 20 à 25 minuten in de oven. Je kan ze gelijk op eten, koud eten of de volgende dag nog een kwartiertje opwarmen in de oven op 150°C.

No Comments

Post a Comment