Maleisische curry met mango en cashewnoten
Ingrediënten
- 300 gram (gedroogde) kikkererwten
- 1 courgette
- 1 mango
- 500 ml kokosmelk (voor nog romiger: gebruik de kokosroom van het merk Kara)
- 2 uien
- Half bosje verse (krul)peterselie
- 100 gr cashewnoten
- 2 eetlepels Maleisische kruiden
- 1 tot 1½ eetlepel Ghee/kokosolie (of olijfolie)
- 250 gr rijst (of gemalen bloemkool)
Maleisische kruidenmix samen stellen
Mix voor de Maleisische kruiden, 4 theelepels gemalen kurkuma, ½ theelepel gemalen komijnzaad, ½ theelepel gemalen kaneel, ½ theelepel cayennepeper, 1½ theelepel gemalen korianderzaad, 1 theelepel chilivlokken (pul biber) en 2 theelepels gemalen venkelzaad.
Van deze hoeveelheid kun je zeker nog een keer een maaltijd koken. Bewaar het in een afsluitbaar potje voor een volgende keer.
Bereiding
Indien je gedroogde kikkererwten gebruikt: week ze minimaal een nacht in ruim koud water. Als je aan de curry begint: spoel de kikkererwten af en kook ze in 15 a 20 minuten gaar. Indien uit blik/pot: spoel ze af met koud water.
Snij de uien (niet al te klein) en de courgette (in blokjes). Verwarm de ghee/kokosolie in een pan. doe 2 eetlepels van de Maleisische kruidenmix en de uien in de pan. Bak 2 minuten en voeg daarna de courgette toe. Bak zo’n 5 minuten. Voeg vervolgens de kikkererwten toe en schenk de kokosmelk er bij. Laat dit zo’n 10 minuten koken. Snij de mango in blokjes en voeg deze na 10 minuten toe en kook alles nog zo’n 5 minuten, of tot alles gaar is (nog wel beetje een bite).
Serveer met gekookte rijst (volgens omschrijving verpakking van de rijst), of bak de gemalen bloemkool in 5 minuten met een scheutje olijfolie in een pan. Je kan gemalen bloemkool tegenwoordig in supermarkten vinden, maar een hele bloemkool maal je ook vrij eenvoudig fijn in een keukenmachine.
Bestrooi bij het opdienen met peterselie en de cashewnoten.
No Comments