939
post-template-default,single,single-post,postid-939,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Rabarber-vanille cake

Rabarber-vanille cake

Ingrediënten

  • 500 gram rabarber (voor het kleureffect: gebruik voornamelijk het rode deel: dan 600 gram nodig)
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 80 gram kristalsuiker
  • 3 perssinaasappels
  • 5 druppels sinaasappelbloesemwater
  • 180 gram witte basterdsuiker
  • 6 eieren, los geklopt
  • 300 gram amandelmeel
  • 1 volle theelepel bakpoeder

Benodigdheden

  • Springvorm circa ø 24 centimeter, ingevet

Bereiding
Was de sinaasappels goed af, leg ze in een pan en vul de pan tot iets meer dan de helft met water. Kook de sinaasappels twee uur, tot dat ze helemaal zacht zijn. Giet de sinaasappels af en laat ze afkoelen (je kan dit versnellen door ze in koud water te leggen). Meng ondertussen de vanille met de kristalsuiker en bestrooi de bodem van de springvorm er mee. Snij de rabarber in ongeveer 6 à 8 cm lange stukken en verdeel deze over de suiker. Altijd even een beetje passen en meten.

Halveer de sinaasappels en verwijder de pitjes. Pureer ze vervolgens met het sinaasappelbloesemwater in een keukenmachine, schep de puree in een kom en meng met de witte basterdsuiker, eieren, amandelmeel en bakpoeder. Schep/giet het cakebeslag over de rabarber in de springvorm. Strijk het glad met een spatel en plaats het in een 180°C voorverwarmde oven. Laat ongeveer 50 tot 60 minuten bakken. Om te testen of de cake goed is, steek een satéprikker midden in de cake. Komt hij er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat anders nog even staan. Haal de cake uit de oven en laat 15 minuten afkoelen in de vorm. Serveer omgekeerd. Lekker met crème fraîche of yoghurtijs.

TIP: als de cake te snel donker wordt tijdens het bakken, kun je de cake tussendoor afdekken met aluminiumfolie.

No Comments

Post a Comment